هر گاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و کسی عالماً و عامداً آن‌ها را بشکند یا محو نماید یا‌عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن پلمب تلقی شود مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. در صورتی که مستحفظ آن مرتکب شده باشد به حبس از یک تا دو سال محکوم ‌می‌شود و اگر ارتکاب به واسطه اهمال مستحفظ واقع گردد مجازات مستحفظ یک تا شش ماه حبس یا حداکثر (۷۴) ضرب شلاق خواهد بود.

شکستن مهر یا پلمپ عملی جدای از ورود به محل پلمپ شده می باشد. منظور ماده از “عملی مرتکب شود که درحکم محو یا شکستن است” این می باشد که شخص با اعمالی از قبیل احراق،تخریب یا وارد شدن به محل پلمپ شده از طریق دیگری غیر از شکستن می باشد. مالی که توقیف شده است حکم پلمپ را ندارد که دخالت در آن شامل شکستن پلمپ شود.

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان …

با سلام

 احتراماً به استحضار عالی می‌رساند؛ در پی پلمپ تعاونی شماره … ترمینال شهرستان … به علت عدم رفع نقص فنی اتوبوس مسافربری به شماره پلاک … که متعلق به مشتکی‌عنه (صاحب تعاونی) می‌باشد، نامبرده عالماً و عامداً نسبت به شکستن پلمپی که توسط مقامات صالح رسمی به درب تعاونی صدرالذکر زده شده بود اقدام نموده است. حال نظر به اینکه عمل مشارالیه از مصادیق بارز جرم شکستن پلمپ می‌باشد؛ فلذا با استناد به ماده ۵۴۳ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) تقاضای رسیدگی و تعقیب کیفری نامبرده را از محضر عالی متمنی می‌باشد.

 با تجدید احترام

امضاء شاکی