طبق دستهبندی تئودور میلون چهار نوع اختلال سادیسم وجود دارد که هر فرد مبتلا به این اختلال ممکن است یک یا چندتا از این انواع را در خود داشته باشد. توجه داشته باشید که این امکان نیز وجود دارد که فرد مبتلا هیچ یک از این انواع را از خود بروز ندهد.
• سادیسم قانونی: این دسته از افراد سادیست معمولا میتوانند در مقامهای محتلف قدرت قرار گیرند، مانند سربازان نظامی، افسران پلیس، بازرسان زندان و یا اساتید دانشگاه. این افراد در وضعیتی قرار دارند که احساس میکنند باید مسئولیت کنترل، نظارت و مجازات افراد قانونشکن را بر عهده داشته باشند. در این گونه موارد آنها بدترین مجازات ممکن را که برای یک مجازات خاص باید انجام بدهند را انجام میدهند. این افراد قصد دارند منصفانه باشند اما نمیتوانند رفتارها و احساسات سادیستی خود را کنترل کنند. با این حال رفتارهای آنها ممکن است خیلی جلب توجه نکند چرا که در محدودهی قانون قرار دارند و به طور روزمره این رفتارها را از خود بروز میدهند.
• سادیسم انفجاری: افرادی که دارای اختلال شخصیت سادیسم انفجاری هستند هنگامی که از زندگی و شرایط کلی خود احساس ناامیدی کردند به صورت ناخودآگاه و غیرقابل پیشبینی رفتارهای سادیستی از خود بروز میدهند. آنها هنگامی که تحقیر و یا ناامید میشوند کنترل خود را از دست میدهند و به دنبال مقصر بدبختی خود میگردند. رفتارهای خشونتآمیز او از راه ایجاد ترس و وحشت و بداخلاقی نسبت به اطرافیان خود بروز میکند.
• سادیسم استبدادی: این نوع از شخصیت سادیستی نسبت بقیهی انواع بیرحمانهتر و ترسناکتر محسوب میشود. به نظر میرسد که این دسته از افراد از شکنجهی دیگران و تهدید آنها لذت میبرند. در این شرایط فرد مبتلا به این اختلال از چهرهی هراسان افراد و عدم تمایل آنها به انجام کارهایی که او مجبور به انجام دادنشان کرده است لذت میبرد. این گونه افراد نیز تا حدی مشابه اختلال شخصیت سادیسم انفجاری بوده و از عدم اعتماد بنفس و احساس ناامنی رنج میبرند.
• سادیسم ترسو: این نوع سادیسم کاملا با سه نوع سادیسمی که به آنها اشاره شد متفاوت هستند، زیرا آنها بسیار ناامن بوده و همچون بزهکاران رفتار میکنند. این افراد معمولا خطرات و ریسکهای احتمالی را پیشبینی میکنند. اگرچه این افراد معمولا میترسند اما در زمان ترس نیز سعی دارند که افراد دیگر را بترسانند.