بله، به موجب ماده ۶ قانون تملک آپارتمان های مصوب ۱۳۴۳ برای اداره قسمتهای مشترک آپارتمانها، مجمع عمومی مالکین تشکیل خواهد شد و تصمیماتی که اکثریت اتخاذ کنند و قراردادهایی که به وسیله آن منعقد می گردد برای اقلیت نیز معتبر و الزامی است.
بله، به موجب ماده ۶ قانون تملک آپارتمان های مصوب ۱۳۴۳ برای اداره قسمتهای مشترک آپارتمانها، مجمع عمومی مالکین تشکیل خواهد شد و تصمیماتی که اکثریت اتخاذ کنند و قراردادهایی که به وسیله آن منعقد می گردد برای اقلیت نیز معتبر و الزامی است.
ملاقات با فرزندان حق هر یک از والدین است و آنها می توانند این حق خود را اعمال نمایند اما در شرایطی این زمان ملاقات با فرزند متفاوت خواهد بود .
خیر ؛ امکان محروم نمودن والدین از ملاقات با کودک امکان پذیر نیست. حتی در صورت شرایط خاص با حضور ناظر از طرف دادگاه میتوان با فرزندان ملاقات داشت.
مطالبه مهریه در صورت فوت شوهر وجود دارد. مهریه بعد مرگ شوهر نیز همچون که از زمان تحقق عقد نکاح بر ذمهی شوهر آغاز شده و پس از فوت نیز از اموال او قابل استیفاء است.
با اخذ حکم از دادگاه امکان ازدواج مجدد برای مرد ممکن میگردد. چنانچه زوج با وجود همسر و بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد نماید، برابر بند ۱۲ (شرط آخر) عقدنامه امکان اخذ طلاق برای زوجه فراهم خواهد بود.
یارانه نقدی به منظور جبران افزایش هزینه زندگی ناشی از حذف یارانه کالاها برقرار شده و به تعداد اعضاء خانواده به سرپرست خانوار پرداخت می شود. بنابراین درصورت پرداخت نفقه توسط زوج یا الزام وی به پرداخت توسط دادگاه، دیگر زوجه استحقاق مطالبه یارانه نقدی که توسط زوج دریافت شده است را ندارد.
به استناد ماده ی ۱۱۷۱ قانون مدنی، در صورتیکه پدر فوت کند، نگهداری فرزند(چه دختر و چه پسر) با مادر خواهد بود و بر خلاف باور عموم،حضانت فرزند با پدر بزرگ یا جدپدری نخواهد بود.
باید متاهل باشید و اقامت پاسپورتی داشته باشید.
چاقوکشی و برهم زدن نظم و امنیت جامعه یکی از ناهنجارهایی است که دولتها به دنبال کاهش آن و تعیین مجازات سخت هستند. قانونگذاران برای جلوگیری از وقوع چنین جرایمی، مجازاتی را برای مجرم در نظر گرفتهاند تا از این طریق وقوع چنین ناهنجاریهای ناگوار را در جامعه کاهش دهند.
با توجه به ماده ۶۱۷ از قانون مجازات اسلامی، اگر فردی با استفاده از چاقو اقدام به قدرت نمایی کرده و به اخاذی یا تهدید روی آورد، درحالیکه جزئی از محارب به شمار نرود، محکوم به تحمل حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و نیز ۷۴ ضربه شلاق میشود. جرم چاقوکشی با توجه به عمل، قصد و نیت آن مصادیق مختلفی دارد. به عنوان مثال فردی از آن برای اخاذی، مجرمی دیگر برای مزاحمت و یا تهدید استفاده میکند.
بله در صورتی که مرتکب جرمی شده باشید که قاضی مجازات زندان تعیین بکند، امکان حبس وجود دارد.
تقلیل مجازات به معنای کم کردن مدت زمان حبس، تخفیف دادن در جزای نقدی و به طور کلی کاهش دادن میزان مجازات است. این تقلیل مجازات می تواند با استفاده از وثیقه، رفتار خوب فرد و یا نظر قاضی انجام شود.
در قانون، گناهان و جرم ها به سه دسته جنایت، جنحه و خلاف تقسیم بندی می شوند. جنحه به گناهی گفته می شود که مدت زمان حبس و مجازات آن حداکثر سه سال می باشد.
قرار دادن وثیقه برای حبس تعزیری می تواند دارای یک سری از شرایط متفاوت و گوناگون باشد. اما نکته مهم در خصوص وثیقه آن است که حتما باید مقدار وثیقه قرار گرفته برای حبس تعزیری متناسب با جرم فرد و همچنین صلاحدید قاضی باشد.
برای مجرمان و افرادی که دارای حبس تعزیری شده اند، گاهی اوقات عفو و یا آزادی مشروط در نظر گرفته می شود. عفوی که برای حبس تعزیری در نظر گرفته می شود به شکل مشروط است. یعنی فرد باید یک سری از شرایط و ویژگی ها را داشته باشد که این مدل از حبس شامل حال او شود. اگر فرد محکوم به تحمل 10 سال حبس شود، در بسیاری از موارد فرد می تواند با تحمل نصف و یا حتی یک سوم از مدت مجازاتش، عفو مشروط را دریافت کند.
البته فرد باید در طول مدت محکومیت خودش، حسن رفتار داشته باشد.در گذشته از عفو مشروط استفاده نکرده باشد و همچنین در نهایت نیز قاضی تشخیص دهد که فرد می تواند از این امکان استفاده کند.
زمانی که یک حکم صادر می شود، باید یک سری از شرایط، تبصره ها و قوانین وجود داشته باشند که قاضی بر اساس آن ها بتوانید یک حکم صادر شده را ببخشد. این موضوع در خصوص حبس های تعزیری نیز وجود دارد. معمولا اگر شرایط تخفیف برای این حکم وجود داشته باشند، حکم تعزیری می تواند بخشیده شود. مورد بعدی در خصوص زمانی است که فرد بزهکار در حال تلاش برای جبران زیان های وارده به بزه دیده می شود و رفتار و کردار خودش را اصلاح کرده است. این موضوع در صورتی که فرد سابقه کیفری نداشته باشید نیز راحت تر انجام می شود و مورد بخشش قرار می گیرد.
در ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی به مجازات های جایگزین حبس تعزیری اشاره شده است. بر طبق این ماده مجازات های جایگزین حبس عبارتند از:
۱. دوره مراقبت
۲. خدمات عمومی رایگان
۳. جزای نقدی
۴. جزای نقدی روزانه
۵. محرومیت از حقوق اجتماعی
در صورت گذشت شاکی و یا در صورت وجود جهات تخفیف با در نظر گرفته مواردی چون نوع جرم، آثار ناشی از آن، کیفیت ارتکاب جرم، سن، سابقه مجرم و... مجازات های جایگزین حبس اجرا می شوند.
بسیاری از افراد بر این باورند که این حبس خریدنی است در صورتی که این یک باور غلط عمومی است. این نوع حبس قابل خرید نیست و تنها می توان در صورت وجود برخی شرایط قانونی آن را تقلیل و یا تبدیل به جزای نقدی کرد. بر اساس ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را تقلیل و تبدیل کند.
۱. در حبس های تعزیری درجه ۵ و ۶ در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه این امکان را دارد که مجازات را به جزای نقدی تبدیل کند و یا به میزان یک تا دو درجه مجازات را تقلیل دهد.
۲. تقلیل مجازات حبس در مجازات های درجه ۴ تا ۸ به میزان یک تا سه درجه
۳. تبدیل مصادره کل اموال به جزای نقدی درجه ۱ تا ۴
۴. تقلیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان ۵ تا ۱۵ سال
مطابق با ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی در صورت وجود برخی شرایط می توان حبس تعزیری را به تعلیقی تبدیل کرد. البته توجه داشته باشید که حبس تعلیقی فقط برای حبس تعزیری درجه ۳ تا ۸ قابلیت اعمال دارند. این شرایط شامل موارد زیر می باشند.
۱. در جرایم تعزیری درجه ۳ تا ۸ در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، دادگاه این امکان را دارد اجرای تمام یا بخشی از مجازات را ۱ تا پنج ۵ سال معلق کند.
۲. محکوم می تواند پس از گذراندن یک سوم از اجرای مجازات حبس خود در صورت داشتن شرایط تعلیق حکم از طریق دادستان یا قاضی تعلیق اجرای حبس خود را تقاضا نماید.
هنگامی که مجرم به حبس تعزیری محکوم می شود می تواند درخواست تجدید نظر خواهی به رای صادره را داشته باشد. برای انجام این کار محکوم علیه یا وکیلش باید لایحه اعتراضی تنظیم کرده و آن را تقدیم دادگاه تجدید نظر کنند. دو نکته بسیار مهم در اعتراض به این حبس وجود دارد.
۱. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در این اعتراض عدم سابقه کیفری است. در صورت وجود عدم سابقه کیفری امکان تخفیف مجازات از طرف قاضی وجود دارد.
۲. نکته دوم نیز این است که در جرایم تعزیری درجه ۶ تا ۸ توبه مرتکب و احراز آن برای قاضی می تواند باعث سقوط تعزیر شود.
گستره جرایم تعزیری بسیار وسیع است به همین دلیل ما در این بخش فقط به تعدادی از جرایمی که در نهایت می تواند منجر به حبس تعزیری شوند اشاره می کنیم.
۱. کم فروشی و گرانفروشی
۲. قاچاق ارز
۳. کلاهبرداری
۴. جعل
۵. احتکار
۶. فرار از مالیات