فوت یکی از شرکا خبر بدی برای یک کسبوکار تجاری است. این حادثه میتواند موجب ایجاد اختلالهای مختلفی در نقشه راه یک کسبوکار شود. از آنجایی که از لحاظ حقوقی، مشارکت مدنی یک عقد جایز است، این بدین معناست که طرفین عقد (البته در صورتی که به گونهای دیگر توافق نکرده باشند) میتوانند بدون نیاز به طی فرایند خاصی هر زمانی که بخواهند قراردادشان را خاتمه بدهند یا به اصطلاح فسخ کنند. یکی دیگر از ویژگیهای عقود جایز این است که، فوت یکی از شرکا باعث انحلال این شرکت میشود؛ در نتیجه فوت هریک ازمشارکت مدنی ، باعث انحلال این شراکت است.
پایان قرارداد شراکت بین دو نفر
هر قراردادی در برخی موارد به پایان میرسد. در بسیاری از قراردادهای مشارکت بررسی واضح اینکه مدت زمان قرارداد دقیقا تا چه زمانی است اغلب میتواند مبهم باشد پس باید سعی کرد تا جایی که امکان دارد مدت آن از قبل میان طرفین روشن باشد. مدت قرارداد قرارداد سرمایه گذاری شخصی از جمله موارد مهمی است که باید در نوشتن قرارداد به آن توجه ویژه داشت از آنجایی که مدت قرارداد ممکن است محدود و یا نامحدود باشد، لازم است شروع و پایان مدت مشخص و معین باشد.
به همین دلایل پایان قراردادمشارکت وخاتمه آن ، یکی از مهمترین مواردی است که به خاطر آن خیلی از افراد هنگام بستن قرارداد شراکت بین دو نفر و پس از آن دچار مشکل میشوند، یکی از اصلیترین دلایل آن این امر است که آنها از نحوه تنظیم بند خاتمه قرارداد مشارکت آگاهی ندارند به همین خاطر پیش از امضای قرارداد باید تمام جوانب اصولی و حقوقی آن را درنظر گرفت.