این قرارداد همانطور از نام آن پیداست در وهله اول یک قرارداد وام محسوب میشود؛ ولی با یک شرط مهم و اساسی که در صورت درخواست وامدهنده، وامگیرنده موظف است که وام موضوع قرارداد را تبدیل به سهام نماید. به عبارت دیگر، با این درخواست، وامدهنده داخل در سهامداران شرکت میشود.
قرارداد وام قابل تبدیل به سهام چه مزایا و کاربردی دارد؟
این قرارداد میتواند برای هر دو طرف موقعیت برد- برد را ایجاد کند. به این ترتیب که با عملکرد درست شرکت وامگیرنده و صرف وام موضوع قرارداد در راستای هدف مورد نظر و افزایش ارزش سهام شرکت، این انگیزه برای وامدهنده ایجاد میشود که به جای باز پسگیری مبلغ وام، داخل در سهامداران شرکت شود و از سهامی که به واسطه عملکرد مطلوب شرکت به ارزش آن افزوده شده، بهرهمند شود. از سوی دیگر، شرکت (وامگیرنده) نیز به جای بازپرداخت مبلغ وام، سهام شرکت را به وامدهنده منتقل مینماید.
نکته مهم در قرارداد وام قابل تبدیل به سهام چیست؟
نکته مهم و حائز اهمیت در این قرارداد این است که درخواست تبدیل صرفاً از سوی وامدهنده مطرح میشود و به عبارت دیگر ابتکار عمل در دست وامدهنده است که با توجه به وضعیت و عملکرد شرکت میتواند این تقاضا را مطرح سازد. از سوی دیگر، این درخواست بدون حق رجوع است. وامدهنده نمی تواند بعد از تقاضا نمودن تبدیل مبلغ وام به سهام، درخواست خود را پس بگیرد.
نام دیگر قرارداد وام قابل تبدیل به سهام
convertible loan agreement