تخلفات اداری به دو نوع کلی تقسیم میشوند:
تخلفات ماموران دولتی: شاید بتوان این تخلف را از شایع ترین موارد ممکن در تخلفات اداری دانست. به طور کلبی میتوان گفت تخلفات اداری در ادارات و موسسات دولتی، انواع و اقسام مختلفی دارند و در قانون به طور کامل جرم انگاری شده اند. ضمن اینکه معمولا قانونگذار نسبت به جرایمی که مامورین دولتی در حین انجام وظیفه و یا در ارتباط با شغلشان مرتکب شوند، سخت گیری بیشتری به خرج داده است.
مشهورترین قانون در این زمینه، قانون جرایم نیروهای مسلح است. این قانون نهایت سختگیری قانونگذار را به جرایمی نشان میدهد که نیرو های مسلح مرتکب آن شوند. ضمن اینکه عناوین مجرمانه نظیر محاربه و مفسد فی الارض هم در این قانون به وفور به چشم میخورد. بنابراین افراد حاضر در نیرو های مسلح باید مراقبت بیشتری نسبت به اعمال و رفتار خود داشته باشند و فریب وسوسه های شیطانی نگردند.
تخلفات اداری در دستگاه های خصوصی: البته در این خصوص قوانین عادی جاری است و قانونگذار قوانین خاصی را به این افراد نسبت نداده است، اما با این حال میتوان گفت عرف کنونی، تخلفات افراد در دستگاه های اداری بخش خصوصی را هم به عنوان تخلفات اداری میپندارد.
جرایم مذکور در مورد تخلفات در دستگاه های خصوصی هم کم نیستند و به طور کلی در این زمینه نوعی تورم قوانین را شامل هستیم. در اینجا لازم به ذکر است که وضع متعدد قوانین همیشه هم خوب نیست. وضع متعدد قوانین باعث میشود تعداد مجرمان در کشور افزایش پیدا کند و این قطعا نمیتواند نشانه پیشرفت و توسعه یافتگی یک کشور قلمداد شود.