در خصوص نوشتن لایحه دفاعیه برای تخلفات اداری، باید ابتدا توجه داشته باشید که این جرم تحق یافته باشد. ضمن اینکه شرایط آن وجود داشته و امری تمام شده باشد. به عبارتی دیگر، این ادعا که مرتکب هنوز جرمی را انجام نداده و تنها قصد انجام آن را داشته است، در اکثر جرایم، مجازاتی ندارد. این نکته بسیار مهم است و باید حتما مدنظر شما قرار بگیرد.

نکته دیگر در خصوص نوشتن لایحه دفاعیه برای تخلفات اداری، این است که فرد باید به حالت عادی و جدی قصد انجام عمل را داشته باشد. به عبارتی دیگر، اگر مرتکب تنها به شوخی لفظی را بگوید و به این نوع از شما طلب وجه اضافی کند، تا زمانی که قصد وی برای انجام این کار اثبات نگردد، جرم مذکور تحقق نیافته است.

از طرفی دیگر، باید توجه داشته باشید که جرایم به دو دسته جرایم مقید و جرایم مطلق تقسیم بندی میشوند. جرایم مقید، جرایمی هستند که تحقق نتیجه در وقوع آنها مهم است. به عبارتی دیگر، تا زمانی که نتیجه مورد نظر مرتکب محقق نشده است، جرم مجازاتی ندارد و یا اینکه مجازات آن کمتر است. افترا، از این دسته میباشد.

در مقابل، جرایمی هستند که مطلق هستند. یعنی صرف اینکه انجام شوند، برای تحقق جرم کفایت میکند. لازم نیست که حتما نتیجه ای حاصل شود. توهین، از جمله این جرایم است. اینکه یک جرم مقید باشد یا مطلق، در حکم دادگاه موثر است. حتی گاهی اوقات در وقوع آن هم تاثیرگذار است و در نوشتن لایحه دفاعیه برای تخلفات اداری باید مد نظر شما قرار بگیرد.