اصطلاح حقوقی عملیات اجرایی بپردازیم. عملیات اجرایی ، به اجرا شدن حکم دادگاه و یا مفاد یک سند اطلاق می شود. برای مثال زمانی که دادگاه حکم به توقیف اموال شخصی می دهد ، اجرای حکم توقیف اموال همان عملیات اجرایی است. حال ممکن است به موجب حکم دادگاه یا اتفاق افتادن امری ، در اجرای حکم مانع ایجاد شود که به این اتفاق توقیف عملیات اجرایی گفته می شود. دستور توقف عملیات اجرایی از جانب دادگاه صادر می شود و مامور اجرا حقی در این مورد ندارد. در ماده ی ۲۴ قانون اجرای احکام مدنی در باب توقیف عملیات اجرایی چنین نوشته شده است:
” دادورز (مامور اجرا) بعد از شروع به اجرا نمیتواند اجرای حکم را تعطیل یا توقیف یا قطع نماید یا به تاخیر اندازد مگر به موجب قراردادگاهی که دستور اجرای حکم را داده یا دادگاهی که صلاحیت صدور دستور تاخیر اجرای حکم را دارد یا با ابراز رسید محکوم له دائر به وصول محکوم به یا رضایت کتبی او در تعطیل یا توقیف یا قطع یا تاخیر اجراء.”
همین طور که از مفاد این مواد بر می آید توقف عملیات اجرایی موقتی است و اجرای حکم می تواند مجددا از سر گرفته شود. در حقیقت دادگاه موقتا دستور توقیف عملیات اجرایی صادر می کند که این میتواند به علت ثبت شکایت ، ارائه ی مدارک جدید یا تغییر اوضاع پرونده باشد که در نهایت با برسی مجدد حکم یا تعطیل می شود و یا اجرای آن مجدد صورت می گیرد.