با توجه به مواد قانون فروش مال مشاع، می‌ توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

 ماده اول: اگر به‌ دنبال افراز ملک مشاع هستید که جریان ثبتی آن خاتمه یافته است، چه این‌ که تمامی این جریان در دفتر املاک ثبت‌ شده و یا نشده باشد، اگر فروش ملک درخواست یک یا چند شریک باشد، واحد ثبتی می‌ تواند با توجه به تمامی قوانین و مقررات ملک مشاع را افراز کند. این ماده دارای تبصره ای است که عبارت است از اینکه اگر ملک مشاع دارای سند مالکیت معارض باشد، تا زمان رفع تعارض آن افراز انجام نخواهد شد.

 

 ماده دوم: هر یک از شرکا می‌ توانند در دادگاه شهرستان محل قرارگیری ملک اعتراض خود را ثبت کنند. مهلت اعتراض ده روز پس‌ از تاریخ ابلاغ تصمیم در مورد آن می‌ باشد. دادگاه شهرستان موظف به رسیدگی به این دعوا است تا حکم نهایی را صادر کند. توجه داشته باشید که حکم دادگاه شهرستان نیز قابل شکایت فرجامی می‌ باشد.

 

 ماده سوم: هزینه تفکیک مقرر با توجه به ماده ۱۵۰ قانون اصلاحی ثبت اسناد و املاک به‌ وسیله‌ واحد ثبتی دریافت می‌ شود.

 

 ماده چهارم: ملکی که غیر قابل افراز باشد با تقاضای هر یک از شرکاء و به دستور دادگاه شهرستان توانایی فروش را خواهد داشت.

 

 ماده پنجم: رسیدگی به واحد ثبتی، ابلاغ اوراق و فروش املاک مشاع و تقسیم هزینه آن بین شرکاء با توجه به آیین‌ نامه‌ ای خواهند بود که توسط وزارت دادگستری به تصویب رسیده است.

 

 ماده ششم: پرونده‌ های افراز که در تاریخ اجرای این قانون مطرح می‌ شوند، مورد رسیدگی و صدور حکم قرار می‌ گیرند. اگر فرد خواهان به‌ دنبال افراز مال مشاع باشد، می‌ تواند دعوای خود را در واحد ثبتی مطرح کرده و نسبت‌ به برگشت دعوی سابق از دادگاه اقدام کند.