ما نمیتوانیم جلوی زلزله را بگیریم اما جلوی خسارت و تلفات را میتوانیم. البته عاقبت هیچ ارتباطی، بهطور صددرصد قابلپیشبینی نیست اما براساس مطالعات انجامگرفته، ازدواجهایی که با شکست روبرو شده یا در مرحله آشنایی به هم خوردهاند وجوه مشترک زیادی با یکدیگر داشتهاند که براساس دستهبندی به چند گروه تقسیم میشوند، بنابراین شرط عقل است، افرادی که برای آشنایی و ازدواج جزو این دستهبندیها هستند، محتاطتر عمل کنند.
1. ازدواج کمسن و سالها
با توجه به اینکه در سنین پایین معیارهای انتخاب همسر ثبات کمی دارد و بهدلیل نداشتن استقلال فکری، مالی و ضعف تصمیمگیری، انتخابهای احساسی و شناخت ناکافی از جنس مخالف، این گروه از ازدواجها از پرخطرترین انواع ازدواجها هستند و افرادی که در این رده سنی (خانمهای زیر 20 سال و آقایان زیر 24 سال) تصمیم به ازدواج دارند لازم است آموزشهای لازم را برای ارتباط و شناخت درست ببینند و با مشورت و راهنمایی خانوادهها اقدام کنند.
2. ازدواج صرفا جهت لذت بردن
اگرچه بخشی از ازدواج میتواند تامین غریزه جنسی باشد، اما نیاز جنسی نباید تنها دلیل ازدواج باشد چراکه پس از تامین شدن آن فشار حاصل از شرایط سخت زندگی، مسئولیتپذیری و نداشتن برنامهریزی میتواند باعث شکست در ازدواج شود.
3. ازدواج ظاهربینها
اگرچه انسان در نگاه اول ممکن است مجذوب زیباییهای طرف مقابل شود و توصیه ما مخصوصا به افرادی که ظاهر خیلی برایشان اهمیت دارد به هیچ عنوان، این نیست که نسبت به ظواهر بیاهمیت باشند، اما از آنجایی که ظاهر در گذر زمان عادی میشود و همیشه پایدار نمیماند، نمیتواند تنها معیار برای ازدواج باشد. بنابراین توصیه میشود ملاک انتخاب همسر زیبایی ظاهری کنار سایر خصوصیات فردی و شخصیتی افراد باشد نه تنها دلیل انتخابشان.
4. ازدواج تحمیلی
این ازدواجها از سوی خانواده یا براساس رسم و رسومات به طرفین تحمیل میشود و بعضیاوقات شامل ازدواجهای فامیلی و قبیلهای است که همه چیز در آنها در نظر گرفته میشود، به جز خود آن دو فردی که قرار است با هم تا آخر عمر زیر یک سقف زندگی کنند. همانطور که قابل پیشبینی است، درصد شکست در این نوع ازدواجها زیاد است و چه بسا حتی در صورت پایداری ازدواج، شیوع خیانتهای جنسی و عاطفی همسران نسبت به یکدیگر در این نوع ازدواجها بیشتر باشد.