رانندگی در حالت مستی متضمن دو نوع مجازات است.
نخست مجازات شرب خمر و دیگری تشدید در مجازات رانندگی.
به این معنا، فردی که در حالت مستی رانندگی میکند علاوه بر جریمه دومیلیون ریالی، گواهینامهاش 6 ماه ضبط میشود و این متخلفان به مراجع قضایی معرفی میشوند.
راننده مست اگر هنگام رانندگی مرتکب جرم شود اما این جرم با تصادف همراه نباشد به مجازات در تخلف رانندگی و مجازات شرب خمر محکوم خواهد شد؛ اما اگر راننده مست در حالت مستی مرتکب تصادف شود به مجازات در تخلف رانندگی، مجازات شربخمر و مجازات صدمههای غیرعمدی محکوم خواهد شد.
بیمه شخص ثالث خسارت ناشی از رانندگی در حالت مستی را پرداخت میکند
بله، از لحاظ قانونی بیمه شخص ثالث باید خسارتهای ناشی از تصادفات را در هر شرایطی پرداخت کند.
رانندگی بدون گواهینامه یا در حالت مستی منافاتی با هم نداشته و بیمههای شخص ثالث مکلف بهپرداخت حق بیمه هستند زیرا شخص راننده بیمه نشده بلکه وسیله نقلیه بیمه شده است؛ شرکت بیمهکننده نسبت به پرداخت مبلغ خسارت به قربانی یا خانواده قربانی اقدام و سپس از راننده متخلف به مراجع قضایی شکایت میکند و از راننده خسارت میگیرد.
2 سال زندانی برای رانندگی در حالت مستی.کسی که در حالت مستی رانندگی کند و دیگری را به صورت غیرعمدی بکشد این فرد به لحاظ ارتکاب شرب خمر در صورت وجود شرایط دیگر قانونی حد به 80 ضربه تازیانه محکوم میشود و برای رانندگی در حالت مستی علاوه بر پرداخت دیه به اولیای دم متوفی به مجازات حبس حداقل دو سال و نیز به تشخیص دادگاه برای مدت یک تا پنج سال از حق رانندگی محروم میشود.