1=تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مباشر: رفتار معاون حتما باید قبل از رفتار مباشر یا در حین رفتار مباشر انجام شود پس اگر شخص رفتارش را بعد از رفتار مباشر انجام دهد معاون محسوب نمی شود هرچند ممکن است خودش جرم مستقلی باشد.
2=مساعدت در فرار ۵۵۴ تعزیرات قانون مجازات اسلامی: هر کس از وقوع جرمی مطلع شده و برای خلاصی مجرم از محاکمه و محکومیت مساعدت کند از قبیل این که برای او منزل تهیه کند یا ادله جرم را مخفی نماید یا برای تبرئه مجرم ادله جعلی ابراز کند حسب مورد به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.
تبصره – در موارد مذکور در ماده (۵۵۳) و این ماده در صورتی که مرتکب از اقارب درجه اول متهم باشد مقدار مجازات در هر مورد از نصف حداکثر تعیین شده بیشتر نخواهد بود.
3= مداخله در اموال مسروقه ۶۶۲ تعزیرات: مطابق ماده ۶۶۲ قانون تعزیرات ۱۳۷۵ هر کس با علم و اطلاع یا با وجود قراین اطمینان آور به این که مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول نماید یا مورد معامله قرار دهد، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. یا پولشویی ماده ۲ قانون مبارزه با پولشویی
4=وحدت قصد معاون و مباشر: یعنی معاون از قصد مجرمانه مباشر مطلع باشد و معاون همان جرمی را بخواهد که مباشر می خواهد:
دو فرض: اگر مباشر جرمی را مرتکب شود که به کلی با جرم موردنظر معاون متفاوت است رفتار معاون جرم نیست مثلا معاون سلاحی را به مباشر می دهد برای شکار غیرمجاز حیوانات وحشی حفاظت شده اما مباشر با آن اسلحه مرتکب قتل عمدی می شود و معاون مجازات ندارد.
فرض دوم: اما اگر جرم مورد نظر معاون را به نحوی شدیدتر انجام دهد در این حالت معاون به مجازات معاونت در جرم خفیف تر محکوم می شود و مباشر هم مجازات جرم ارتکابی را دارد.مثلا معاون مباشررا برای جرم سرقت ساده راهنمایی می کند اما مباشر مرتکب سرقت مشدد می شود در این جا مجازات معاونت در سرقت ساده می شود.
5=معاونت فردی باشد: یعنی در واقع شخص موردنظر معاون یک شخص معین یا یک جمع معین باشد زیرا مثلا معاونت از طریق برنامه تلویزیونی یا پخش سی دی معاونت صورت نمی گیرد.
6=معاونت مستقیم باشد: یعنی شخص معاون به صراحت عقیده ی خودرا برای مباشر بیان کند و اگر به کنایه اظهاراتی بیان کند و شخص مباشر با برداشت شخصی خود در نتیجه ی اظهارات شخص اول اقدام به جرم کند عمل جرم شخص اول معاونت تلقی نمی شود.
7=معاونت موثر باشد: یعنی باعث ارتکاب جرم توسط مباشر شود پس اگرالف سلاحی را به ب بدهد با این هدف که ب با این سلاح ج را بکشد ولی ب بدون توجه به اظهارات الف و بدون استفاده از سلاح اقدام به قتل ج نماید الف معاون نیست.
8=جرم بودن رفتار مباشر: در معاونت اصولا تئوری عاریه ای یا عاریتی حاکم است یعنی رفتار معاون زمانی معاونت است و جرم تلقی می شود که رفتار مباشر قانونا جرم مییاشد.
9=اتمام رفتار معاونت: این شرط بدان معنا است که معاون زمانی قابل تعقیب است که رفتارش را تامرحله ی آخر به اتمام برساند.پس شروع به معاونت قابل تحقق نیست.
10=مباشر اقدام به ارتکاب جرم یا اتمام جرم: معاون زمانی قابل تعقیب است که مباشر جرم مورد نظر معاون را انجام دهد یا لااقل شروع به آن جرم کند پس اگر معاون رفتارش را تمام وکمال انجام دهد ولی مباشر هیچ اقدامی نکند وفقط در مرحله ی اندیشه ی مجرمانه یا تهیه ی مقدمات باشد رفتار معاون جرم نیست از دو شرط اخیر بر می آید که شروع به معاونت جرم نیست ولی معاونت در شروع به جرم است به شرطی که شروع به جرم جرم باشد یا قابل مجازات باشد..