قانون مجازات از ۱۱ جرم در خصوص جرایم حدی نام برده و الباقی شامل جرایم تعزیری هستند.جرایم حدی شامل:

 

۱.مصرف مسکرات:

 

خوردن مشروبات الکلی که میزان مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق حدی است.

 

حد شرب خمر با دو اقرار ثابت میشود اما نکته حائز اهمیت اینجاست که این اقرار باید در نزد قاضی باشد تا معتبر باشد بنابراین اگر در مرجع انتظامی مثل آگاهی یا کلانتری یا نزد بازپرس اعتراف به شرب خمر کند با نزدقاضی برود و بگوید که از شکنجه یا ارعاب اعتراف کرده ام،ادعای فرد بدون نیاز به قسم پذیرفته میشود طبق ماده ۲۱۸ قانون مجازات اسلامی و اصل ۳۸ قانون اساسی.

 

بنابراین هرگاه اگر در موقعیتی قرار گرفتید که پلیس راهنمایی و رانندگی از شما تست الکل گرفت حتی اگر تست مثبت بود،به خوردن مشروب خود تحت هیچ عنوان نزد مامور کلانتری یا آگاهی اعتراف نکنید زیرا این دستگاه احتمال خطا دارد و در صوت عدم اعتراف شما وکیل پرونده میتواند به شما کمک کند تا میزان مجازات مذکور بر شما اجرا نشود.

۲.زنا:

 

زنا عبارت است از رابطه جنسی مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد. مقصود از علقه ی زوجیت ،پیوند برآمده از عقد نکاح که بین زن و شوهر ایجاد میشود،میباشد. هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد، زنا محقق است لکن نابالغ مجازات نمیشود و به اقدام تامینی و تربیتی محکوم میشود.

 

۳.لواط:

 

لواط عبارت از دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در دبر مقعد انسان مذکر است. حد لواط برای فاعل، درصورت عنف، اکراه یا دارا بودن شرایط احصان، اعدام و در غیر این صورت ۱۰۰ضربه شلاق است. حد لواط برای مفعول در هر صورت (وجود یا عدم احصان ) اعدام است.

 

۴.تفحیذ:

 

عبارت است از قراردادن اندام تناسلی مرد بین رانها یا نشیمنگاه انسان مذکر است و دخول کمتر از ختنه گاه در حکم تفحیذ است.مجازات این مدل از جرایم حدی برای فاعل و مفعول ۱۰۰ ضربه شلاق است.

۵.مساحقه:

 

عبارت است از این که دو جنس مونث اندام تناسلی خود را بر اندام تناسلی همجنس خود قرار دهد.حد مساحقه ۱۰۰ ضربه شلاق است و اگر قبل از گواهی شاهدان فرد توبه کند حد ساقط می شود در غیر اینصورت حد ساقط نمی شود.

 

۶.قوادی:

 

عبارت است از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط چه در قبال دریافت پول و چه در قبال عدم آن و شرط تحقق این جرم انجام زنا یا لواط است در غیر اینصورت جرم قوادی محقق نمیشود و مجازات آن حد قوادی برای مرد هفتاد و پنج ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر هفتاد و پنج ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم می شود که مدت آن را قاضی مشخص می کند و برای زن فقط هفتاد و پنج ضربه شلاق است.

۷.قذف:

 

قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هرچند مرده باشد و این توهین باید به صورت مستقیم به خود فرد و مشخص و واضح قرار بگیرد و مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق حدی است و اگر فردی جماعتی مورد قذف قرار دهد اگر آن جماعت یکجا شکایت کنند یک بار حد جاری می شود و اگر هر کدام جدا جدا شکایت کنند به میزان شکایت حد جاری میشود و این مدل از جرایم حدی به صورت الکترونیکی نیز محقق می شود.

 

۸.سب النبی:

 

هر کس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم و یا هریک از انبیاء عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند ساب النبی است و به اعدام محکوم میشود ودر غیر اینصورت به حبس از ۱ تا ۵ سال محکوم خواهد شد.

۹.سرقت:

 

سرقت یعنی ربودن مال غیر اما سرقت حدی باید شرایط زیر را داشته باشد:

۱.شی مسروقه شرعا مالیت داشته باشد.

۲.مال درحرز باشد یعنی در مکان عرفی و مخصوص برای نگهداری باشد.

۳.سارق هتک حرز کند.

۴.سارق مال را از حرز خارج کند.

۵.هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.

۶.سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.

۷.سرقت در زمان قحطی نباشد.

۸.ارزش مال مسروق در خروج ازحرز معادل چهار و نیم نخود طلا مسکوک باشد.

۹.مال مسروقه از اموال دولتی عمومی و وقف عام نباشد.

۱۰.صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

۱۱.صاحب مال از سارق نزد مرجع قضایی شکایت کند.

۱۲.مال مسروقه قبل از اثبات جرم به مالکیت سارق در نیاید.

۱۳.صاحب مال قبل از اثبات سرقت،سارق را نبخشد.

۱۴.مال مسروقه قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.

۱۵.مال مسروقه از اموال سرقت شده یا مغضوب نباشد.