=بررسی سند مالکیت
اگر سند خودرو به نام شماست، مالک قانونی خودرو محسوب میشوید و در این حالت میتوانید اقدام به بازپسگیری آن کنید. در صورت ثبت نام خودرو به نام همسر، امکان پیگیری قضایی دشوارتر خواهد بود، مگر آنکه ثابت کنید خریداری خودرو از درآمد مشترک یا به نام شما بوده است.
=ارسال اظهارنامه رسمی
یکی از راههای ابتدایی برای درخواست بازپسگیری خودرو، ارسال اظهارنامه رسمی از طریق دادگستری است. در این اظهارنامه، مالک خودرو (شما) به صورت رسمی از همسر درخواست میکند تا خودرو را بازگرداند. این اظهارنامه به عنوان یک اخطار قانونی عمل کرده و میتواند در روند قضایی بعدی به عنوان مدرک استفاده شود.
=درخواست دستور موقت از دادگاه
اگر بازپسگیری خودرو برای شما بسیار ضروری است (مثلاً اگر احتمال آسیبزدن به خودرو توسط همسر وجود داشته باشد)، میتوانید از دادگاه درخواست دستور موقت کنید. دادگاه با بررسی موضوع میتواند حکمی موقت صادر کند که همسر را ملزم به بازگرداندن خودرو میکند. دستور موقت در مواردی صادر میشود که موضوع فوریت داشته باشد و نیاز به تصمیم سریع دادگاه باشد.
=تنظیم دادخواست استرداد مال
اگر مراحل قبل بینتیجه بود، میتوانید به دادگاه خانواده یا دادگاه حقوقی دادخواست استرداد مال بدهید. در این دادخواست، دلایل و مدارک مربوط به مالکیت خود بر خودرو را ارائه میدهید و از دادگاه درخواست بازپسگیری خودرو را میکنید. مدارک شامل سند مالکیت خودرو و هر گونه مدرکی که نشاندهنده مالکیت شما بر خودرو باشد، است.
=پیگیری اجرای حکم
در صورت صدور حکم به نفع شما و در صورتی که همسر از تحویل خودرو خودداری کند، میتوانید از طریق اجرای احکام دادگستری، خودرو را بازپس بگیرید. این مرحله به شما امکان میدهد که با استفاده از ضابطان قانونی و نیروی انتظامی خودرو را تحویل بگیرید.