حیوان حلال‌گوشت به حیواناتی اطلاق می‌شود که گوشت آن‌ها از نظر شرعی قابل‌مصرف بوده و در دین اسلام مجاز به خوردن هستند. این حیوانات باید شرایط خاصی داشته باشند تا گوشت آن‌ها حلال تلقی شود.

 

در کنار ویژگی‌های ذاتی حیوان، شیوه ذبح نیز اهمیت زیادی در حلال بودن گوشت دارد.

 

 همچنین برابر با ماده ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی (اصلاحی جزای نقدی ۱۴۰۳/۳/۳۰):

هر کس بر خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده نماید به حبس از سه ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از ۶۶,۰۰۰,۰۰۰ تا ۸۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال محکوم خواهد.