در صدور گواهی سلامت پرده بکارت می بایست شرایط ذیل رعایت گردد:
۱. یکی از مسائل مهم در صدور این گواهی همانند سایر گواهی پزشکی، احراز هویت فرد متقاضی می باشد. اگر خانمی صرفا جهت انجام معاینه مراجعه نماید، نیازی به احراز هویت نیست اما اگر درخواست صدور گواهی سلامت پرده بکارت را داشته باشد، حتما پزشک می بایست هویت او را احراز نماید.
۲. در معایناتی که در مورد سلامت پرده بکارت انجام میشود در هر حالتی لازم است که پزشک رضایت فرد مورد معاینه را اخذ نماید حتی اگر این معاینه به درخواست مراجع قضایی صورت گرفته باشد و اگر آن فرد بنا به هر علتی اعلام نمود که به انجام معاینه رضایت ندارد، پزشک یا والدین او و یا هر شخص دیگری نمی توانند او را مجبور به انجام این کار نمایند و پزشک باید در جواب مرجع قضایی اعلام کند که بدلیل همکاری نکردن و عدم رضایت فرد، امکان انجام معاینه میسر نگردید.
۳. یکی از شروط مهم در نوشتن گواهی سلامت پرده بکارت این امر می باشد که حتما لازم است این گواهی دارای تاریخ و زمان دقیق انجام معاینه باشد تا از انجام هرگونه سوء استفاده جلوگیری گردد و بهتر است که هم به عدد و هم به حروف نوشته شود.
مثلا اگر دختری به همراه پدر خود جهت دریافت این گواهی در ساعت ١١:٣٠ صبح توسط پزشک معاینه گردید، پزشک باید در گواهی خود ساعت دقیق انجام معاینه را همراه با تاریخ هم به حروف هم به عدد قید نماید تا از بروز هرگونه سوء استفاده جلوگیری گردد.
۴. یکی دیگر از مواردی که لازم است در تنظیم گواهی سلامت پرده بکارت رعایت شود این است که حتما در دو نسخه تنظیم شود. یک نسخه آن به خود فرد مورد معاینه یا والدین او تحویل داده شود و یک نسخه دیگر نیز نزد پزشک، در پرونده پزشکی فرد باقی بماند. هر دو نسخه بهتر است که حاوی عکسی تمام رخ از فرد مورد معاینه باشد و مهر پزشک نیز بر روی عکس و برگه زده شود.
۵. در صدور گواهی سلامت پرده بکارت معمولا اینگونه نوشته می شود که: “در تاریخ … و ساعت … صاحب عکس فوق به هویت خانم … با شماره ملی … مراجعه و پس از احراز هویت، پرده بکارت وی معاینه گردید و … .”
۶. گواهی سلامت پرده بکارت حتما می بایست به خود فرد مورد معاینه تحویل داده شود و امضاء و اثر انگشت او اخذ شود. اما اگر آن فرد محجور بود میتوان به ولی یا قیم او این برگه را تحویل داد.
۷. پزشک میتواند شرط نماید که اگر در انجام معاینه مشکل خاصی وجود داشته باشد و یا اینکه نیازمند تخصص خاصی باشد، آن معاینه را انجام نداده و یا گواهی صادر نکند و نمیتوان او را مجبور به انجام این کار نمود.
۸. گواهی بکارت فقط برای دخول های واژینال صادر می گردد و معاینه معقد فقط در موارد خاص و توسط پزشکی قانونی انجام می شود.
۹. بدلیل آنکه این گواهی بسیار حائز اهمیت است بهتر است که چند پزشک متخصص به اتفاق این معاینه را انجام داده تا هیچگونه شک و شبهه ای در صدور آن وجود نداشته باشد.