- تقاضای مستاجر برای استرداد ودیعه در صورتی مورد قبول دادگاه قرار میگیرد که مستاجر مورد اجاره را تخلیه کند. مستاجر قبل از تخلیه نمیتواند تقاضای مطالبه ودیعه را نماید.
- در صورتی که مستأجر نشانی فعلی محل اقامت موجر را نداند، میتواند همان نشانی که از وی در اجاره نامه ذکر شده است را به دادگاه اعلام کند.
- مستأجر میتواند ضمن دادخواست الزام موجر به پرداخت و استرداد ودیعه، خسارت تأخیر در پرداخت را نیز از زمان مطالبه یا از زمان تقدیم دادخواست تا زمان پرداخت مبلغ ودیعه، از موجر مطالبه کند.
- اگر اثبات شود موجر از پرداخت ودیعه به مستاجر خودداری کرده است، موجر نمیتواند مستاجر را به پرداخت خسارت تاخیر در تحویل محکوم کند.
- تهاتر به عنوان یکی از اسباب سقوط تعهدات، نیازمند حکم از مرجع صلاحیتدار است و موجر نمیتواند، بدون اخذ حکم از مرجع صلاحیتدار، اجارهبهای معوقه را با بخشی از ودیعه اجاره، تهاتر کند.
- اگر مستأجر محل مسکونی به دلیل عدم پرداخت ودیعه، از تحویل ملک به موجر خودداری کند، حق حبس خود را اعمال کرده و تکلیفی به پرداخت اجرت المثل مقرر در قرارداد برای هر روز تأخیر در تخلیه، پس از انقضای اجاره ندارد.