یکی از سوالاتی که در زمان تحریر ترکه مطرح می‌شود این است که سهم‌ الارث پدر و مادر از فرزند پسر متاهل چگونه محاسبه می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر فرزندی فوت کند و در عین حال متاهل بوده باشد، ترکه‌ای به جا مانده از وی میان همسر، فرزندان، پدر و مادرش تقسیم می‌شود هر کدام از آن‌ها میزان سهم الارثی خواهند داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

 

.اگر فرزند پسر متاهل خودش دارای فرزندی داشته باشد، یک هشتم از دارایی منقول (اموالی با قابلیت جابه‌جایی هم‌چون ماشین) و یک هشتم از دارایی غیر منقول (اموالی هم‌چون خانه و زمین که قابلیت جابه‌جایی ندارند) وی به همسرش می‌رسد. در این حالت سهم الارث پدر و مادر متوفی یک ششم از ترکه به جام مانده از وی است.

.اگر فرزند پسر متاهل فرزندی نداشته نباشد، یک چهارم از دارایی منقول و یک هشتم از دارایی غیر منقولی وی به همسرش خواهد رسید. بنابراین، سهم الارث پدر و مادرش یک ششم از کل ترکه به جا مانده از وی می‌باشد.

.اگر فرزند پسر متاهل چند همسر داشته باشد، به همسر وی که فرزندی ندارد یک چهارم و همسری که فرزندی از متوفی دارد؛ یک هشتم از ترکه به جا مانده خواهد رسید. با این وجود سهم الارث پدر مادر وی نیز یک ششم از کل ارثیه است.

از جمله آثار فوت یک زن یا مرد موضوع ارث و میراث است و ورثه وی در صدد رسیدگی به آن و دریافت سهم الارث خود خواهند بود.

اگر فرزند پسر متاهل خودش دارای فرزندی داشته باشد، یک هشتم از دارایی منقول (اموالی با قابلیت جابه‌جایی هم‌چون ماشین) و یک هشتم از دارایی غیر منقول (اموالی هم‌چون خانه و زمین که قابلیت جابه‌جایی ندارند) وی به همسرش می‌رسد. در این حالت سهم الارث پدر و مادر متوفی یک ششم از ترکه به جام مانده از وی است.

اگر فرزند پسر متاهل فرزندی نداشته نباشد، یک چهارم از دارایی منقول و یک هشتم از دارایی غیر منقولی وی به همسرش خواهد رسید. بنابراین، سهم الارث پدر و مادرش یک ششم از کل ترکه به جا مانده از وی می‌باشد.

اگر فرزند پسر متاهل چند همسر داشته باشد، به همسر وی که فرزندی ندارد یک چهارم و همسری که فرزندی از متوفی دارد؛ یک هشتم از ترکه به جا مانده خواهد رسید. با این وجود سهم الارث پدر مادر وی نیز یک ششم از کل ارثیه است.